2018. október 24. szerdaSalamon
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új mentőautók a megyei mentőállomások és rohammentő-szolgálatok számára

2011. július 01. 09:59, utolsó frissítés: 10:04

Lezárult az a közbeszerzési folyamat, amelynek keretében az Egészségügyi Minisztérium új mentőautókkal látja el a megyei mentőállomásokat és a rohammentő-szolgálatokat (SMURD). A keretszerződés értelmében az elkövetkező négy évben legkevesebb 394 és legtöbb 1259 új mentőautót fog vásárolni a szaktárca az autópark felújítása céljából.

Idén október végéig, mintegy 80 millió lej értékben, összesen 236 mentőautó vásárlására kerül sor.

A 236 mentőautóból 110 B-típusú (4X4), 102 B-típusú (4X2), 23 C-típusú, valamint egy speciálisan kialakított, katasztrófahelyzetek esetén használatos gépjármű.

Az Egészségügyi Minisztérium által 2011-ben vásárolt mentőautókból 175 a megyei mentőállomásokhoz kerül, 61 járművet pedig a rohammentő-szolgálatok (SMURD) használnak majd.

A B- és C-típusú mentőautók sürgősségi esetek ellátására alkalmasak, ennek megfelelő felszereléssel és személyzettel.

A szaktárca tervei szerint az új gépjárművek beszerzésével lehetővé válik a 8 évnél öregebb mentőautók lecserélése, továbbá az idén létrehozott hat rohammentő-szolgálat zavartalan működésének biztosítása. Ugyanakkor sor kerül a közeljövőben további rohammentő-szolgálatok létrehozására, olyan településeken, ahol hiányos az egészségügyi ellátás. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS