2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szombati piactól teszi függővé a kolozsvári RMDSZ a koalíció fennmaradását

2011. augusztus 05. 15:44, utolsó frissítés: 16:05

László Attila, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere megkeresésünkre elmondta: a Megyei Állandó Tanács mai gyűlésén úgy döntöttek, hogy az RMDSZ-frakció gyakorlatilag felbontja a koalíciós megállapodást a PDL-vel.

Elmondta, ha szombaton felállítják a tervezett mobil-piacot Kolozsvár főterén, a Szent-Mihály templom melletti parkolóban, akkor már nem lesz visszaút. Erre azonban kevés esélyt lát a helyi önkormányzati vezető. Elmondta, az utóbbi időszakban több fontos kérdésben való döntésből is kihagyta a koalíciós partner a szövetségi helyi tanácsosokat, így nem reméli azt, hogy változna holnapra a PDL-frakció hozzáállása.

"A szövetség egyoldalúan felbontja a PDL-vel kötött koalíciós szerződést, így ezentúl kizárólag a frakción belül hozzuk meg a döntéseket azt illetően, hogy miként szavaznak a tanácsosaink az üléseken - szögezte le László, aki azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy elveszíti alpolgármesteri tisztségét. Elmondta, nem elképzelhetetlen, hogy leváltják, hiszen a PDL-nek 16 tanácsosa van. Ugyanakkor arról most nincs szó, hogy az RMDSZ elveszítené a tisztséget. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS