2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Október 3-án indul a hibrid- és elektromosautó vásárlást célzó program

2011. szeptember 30. 16:32, utolsó frissítés: 17:14

Október 3-tól indul a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium hibrid- és elektromosautó-vásárlást célzó programja a roncsautó-program keretében. A programba az autójukat lecserélni kívánó magánszemélyek, cégek vagy közintézmények november 4-ig iratkozhatnak be. A program jövő év elején újraindul.

A hibrid- és elektromosautó-gyártók és forgalmazók szeptember 29 óta jelentkezhettek, számukra a határidő október 7-én jár le. Nem jelezhetik részvételi szándékukat azok a gyártók és forgalmazók, akik korábban már csatlakoztak a roncsautó-programhoz.

Idén a programra 5 millió lejt utal ki a szaktárca a Környezetvédelmi Alap révén.

Az autójukat környezetbarát kocsira lecserélni kívánók legfennebb 4 értékjegyet válthatnak be. Hibridautó-vásárlás esetén két értékjegyet bocsátanak ki egy használt autóért cserébe. 4 értékjegyet kapnak egy használt autóért azok, akik elektromos autót vásárolnának. Egy voucher értéke 3800 lej.

Egy régi autó bezúzatása nem kötelező: a programban azok a magánszemélyek, cégek vagy közintézmények is részt vehetnek, amelyek nem zúzatnának be egy régi autót, de beszereznének egy hibrid vagy elektromos kocsit. A program feltételei szerint ők 10%-os kedvezményben részesülnek a hibrid autó megvásárlásakor, azonban a kedvezmény összege nem haladhatja meg a 1800 eurót. Az elektromos autót vásárlók legfennebb 20%-os árkedvezményben részesülnek, az összeg legfennebb 3700 euró lehet. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS