2019. aug. 22. csütörtökMenyhért
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalosan is Szonda Szabolcs a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója

2011. október 31. 17:36, utolsó frissítés: 17:43

Kovászna Megye Tanácsa októberi soros ülésén meghozta azt a döntést, amelynek értelmében Szonda Szabolcs újra a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója.

A mai tanácsülésen Tamás Sándor megyeitanács-elnök hangsúlyozta: „Három és fél évvel ezelőtt ugyanezt a döntést hoztuk meg: úgy gondolom, hogy győzött a normalitás. Hiszen az a logikus, hogy egy olyan megyében, amelynek lakossága 75%-ban magyar, egy olyan könyvtárban, amelynek olvasói 86%-ban magyarok, valamint a több mint 226 ezer kötet túlnyomó része is magyar nyelvű, elvárható, hogy az intézményt egy magyar nemzetiségű ember vezesse”.

A megyei önkormányzat az ülésen támogatását adta arra is, hogy a Háromszékre tervezett hulladék-feldolgozó és a megyei kórház felújítását célzó munkálatok finanszírozásához szükséges banki kölcsönt is felvehessen az intézmény, összesen 55 millió lej értékben. Az intézkedést az teszi indokolttá, hogy a pályázat egyes részeit nem fedezi az Európai Uniós pályázat, illetve az összeg jelentős részét utólag fizeti majd ki a Központi Fejlesztési Régió célirányos alapja. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS