2019. október 19. szombatNándor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhely: a szülők szerint az alpolgármester nem érzi szívügyének a 2-es iskola átnevezését

2011. december 09. 10:05, utolsó frissítés: 10:10

“Marosvásárhely alpolgármestere nem tett semmit az iskolanévadás ügyében, ennek ellenére könnyen megtörténhet, hogy sikeres névadás esetén, Csegzi Úr a saját vívmányának fogja tekinteni az elért eredményeket” - olvasható a marosvásárhelyi 2-es iskola szülői akciócsoport a Bernády György névadásért és a Civil Elkötelezettség Mozgalom sajtóközleményében. A dokumentum szerzői szerint ha az RMDSZ-es alpolgármestert valóban érdekelte volna a marosvásárhelyi magyar nyelvű oktatás és annak problémáinak megoldása, akkor jóval kevesebb gond lenne az iskolákban, lennének magyar elnevezésű intézmények, és minden két-tannyelvű általános- és középiskolán kétnyelvű homlokzati táblát találnánk. “Csegzi Sándor úr évek óta ígérget, sokat beszél a számára fontos ügyekről, de ezeknek a megvalósítását nem vállalja fel. Számára a segítségnyújtás az irodájában történő beszélgetések szintjére, vagy médiamegjelenésekre korlátozódik, ezen felül nem szeret lépni” - áll a közleményben.

A szülői akciócsoport tagjai a dokumentumban felszólítják Marosvásárhely alpolgármesterét, hogy mindezeket a mulasztásokat pótolja mindaddig, amíg funkciójából adódóan érdemben alkalma van tenni a város magyar közösségéért.

A közlemény szerzői szerint Illés Ildikó Maros megyei főtanfelügyelő-helyettes is jobbnak látta hallgatni az ügyben, és nem tenni semmit. Az aláírók Illés Ildikót is felszólítják, hogy járjon közben a főtanfelügyelőnél és segítse az ügyet, érje el, hogy a főtanfelügyelő, a szülőknek tett ígéretéhez híven, vigye véghez az iskola-elnevezést. “Lévén, hogy jelenleg nincs egyetlen egy magyar elnevezésű általános iskola sem a városban, és Illés Ildikó ezt hivatalosan soha sem tette szóvá, sőt semmit sem tett azért, hogy a magyar gyerekek számára az iskolákban esélyegyenlőség uralkodjon. úgy véljük, hogy úrhölgynek kevés köze volt és lesz a Bernády György iskolanévadásának ügyéhez. Természetesen az ő esetében sem zárjuk ki a babérok learatását, abban az esetben, ha az iskola végül megkapja a Bernády György elnevezést” - fogalmaz a közlemény. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS