2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szabadlábon védekezhetnek a lefülelt boszorkányok

2011. december 17. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

A bíróság elutasította az ilfovi törvényszékhez tartozó ügyészség kérését, hogy előzetes letartóztatásba helyezze a szerdai razzia során őrizetbe vett Vanessa és Melissa varázslókat, így azok szabadlábon védekezhetnek.

A razzia során a rendőrség olyan személyeknél tartott házkutatást, akik varázslóként hirdették magukat, és szolgáltatásaikért pénzt kértek a gyanútlan kliensektől. A két kuruzslót csalással és zsarolással vádolja az ügyészség. Az átvert és megkárosított személyek között lehet Inna az énekesnő és Oana Zăvoranu telenovella sztár is. Az utóbbi feljelentése nyomán rendelte el a razziát a rendőrség. Zăvoranu szerint Vanessa, a fehér mágia királynője háromezer lejt kapott tőle azért, hogy levegye róla a családi rontást.

Christian Ciocan, rendőrségi szóvivő elmondta, a boszorkák kezdetben kevés pénzt és kis értékű tárgyakat kértek szolgáltatásaikért cserébe, később egyre többet akartak, egy esetben 450 000 eurót követeltek a rontás levételéért. Ciocan szerint a két nő vudu-praktikákat alkalmazott, állatokat áldoztak fel a folyóparton és a temetőben. Azzal fenyegették meg a gyanútlan áldozataikat, ha lemondanak szolgáltatásaikról, akkor megátkozzák őket.

A kormánypárti képviselők novemberben szabályozni akarták a varázslás feltételeit, ám az iparengedély kiváltására és a mágia művelésére vonatkozó jogszabályt az alsóház elutasította. A kezdeményezők szerint a törvényhozók félnek a rontástól. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS