2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lesz Bernády iskola Marosvásárhelyen

2011. december 23. 14:30, utolsó frissítés: 14:30

“Igen, megszavaztuk a 10-es számú sürgősségi napirendi pontot, amely értelmében a 2-es számú általános iskola a dr. Bernády György Gimnázium nevet veszi fel” - válaszolt megkeresésünkre Peti András. A marosvásárhelyi tanács RMDSZ-es képviselője arra a kérdésünkre, hogy a tegnapi szavazás pontot tett-e a hónapok óta húzódó ügy végére, úgy válaszolt: egyértelműen.

A testület arról is döntött, hogy Marosvásárhely másik jeles polgármesteréről, Emil Dandeáról nevezzenek el egy olyan iskolát, amelyet az ő városvezetése idején létesítettek. A jelen lévő 21 tanácsos egyöntetűen megszavazta a kiegészítést, holott Marosvásárhelyen a kémiaipari gimnázium is Dandea nevét viseli.

“Jó a döntés, örülünk, hogy ezt sikerült megoldani. A jövő tanév elején már feltétlenül Bernády néven kellene induljon az iskola, azelőtt viszont minden jogi procedúrát végig kellene az iskola járjon, tehát itt még egyáltalán nem fejeződött be a történet” - mondta a Transindexnek Kutasi Nimród, az iskolanév-változtatást kezdeményező szülői akciócsoport tagja.

Hozzátette: a javaslatnak át kell mennie a megyei névadó bizottságon, mivel történelmi személyiségről van szó, a testületnek véleményezési kötelezettsége van. Az iskolának el kell indítania a jogi folyamatot, az akciócsoportnak és a Civil Elkötelezettségért Mozgalomnak pedig az a feladata, hogy nyomon kövesse az eljárást, ez egy biztató kezdet - hangsúlyozta Kutasi. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS