2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több tucat őztetemre bukkantak Arad megyében

2011. december 29. 13:31, utolsó frissítés: 2011. december 30. 15:20

Több tucat őztetemre bukkantak egy mezőn, az Arad megyei Nadab helység mellett. A hatóságok arra gyanakszanak, hogy a vadak mérgezés áldozatai, mivel a helyiek rágcsálók ellen a szükségesnél nagyobb mennyiségű mérgező anyagot szórtak szét a földeken.

Gheorghe Ban, az Arad Megyei Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság (DSVSA) vezetője elmondta, a helyiek hívták a 112-es segélyhívószámot azok után, hogy az őztetemeket felfedezték.

A hatóságok vizsgálják az ügyet, 24 óra alatt 35 őztetemet szállítottak el. Nem tartják kizártnak, hogy az elhullt állatok száma még ennél is magasabb.

Gheorghe Ban beszámolt arról, hogy a boncolás során kiderült: az állatok valamilyen vegyi anyag okozta erős belső vérzés miatt pusztultak el, a laboratóriumban most azon dolgoznak, hogy megállapítsák, milyen vegyületről van szó.

Hozzátette, a vadászok kutatják a területet, mert elképzelhető, hogy a tavak környékén és a növényzet között további tetemeket találnak. Figyelmeztette a lakosságot, ne egyenek az elpusztult őzek húsából. "Attól tartunk, hogy a helyiek esetleg elfogyaszthatják az elhullt vadat" - mondta.

Ban tudatta, a területek, amelyeken az őztetemeket találták a nadabiak tulajdonában vannak. A tulajdonosok ellen rongálás miatt bűnvádi eljárás indulhat. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS