2019. október 19. szombatNándor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhely: a Bernády-névadásra vonatkozó határozat visszavonását kérik

2012. január 27. 14:50, utolsó frissítés: 14:52

A Bernády György névadási határozat visszavonását kérte a marosvásárhelyi városi tanácstól a tegnapi tanácsülésen Sebastian Pui PNL-s helyi tanácsos. Továbbá azt is kérte, hogy az iskolát Adrian Păunescu költőről nevezzék el.

A tanács tavaly december 22-én hozta azt a határozatot, hogy a 2-es számú általános iskola vegye fel a város egykori polgármestere, Bernády György nevét.

A PNL-s tanácsos a visszavonás okának három beadványt nevezett meg, amelyeket a jelenlegi 2-es számú általános iskola pedagógusai, Ioan Laslo történelemtanár és Vlad Laura Renate tanító nyújtott be 42 szülő aláírásával ellátott kérelemmel együtt.

Az ülést vezető Kolozsváry Zoltán RMDSZ-es tanácsos elutasította a kérelmet és a tanácsi határozatmódosítás javaslatot arra hivatkozva, hogy maga a névadás még nem történt meg.

Matei Dumitru PDL-s tanácsos, főtanfelügyelő felszólalásában elmondta, a névadásokról egy külön tanácsülésen fognak majd tárgyalni, mivel egy decemberi miniszteri rendelet értelmében a 2012-2013-as tanévre az iskolák új megnevezéseket kapnak, és akkor a Bernády név is terítékre kerül - számolnak be blogbejegyzésükben a Bernády névadásét küzdő szülők. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS