2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borbély: elfogadhatatlan, ami a Bernády iskola körül zajlik

2012. február 18. 11:40, utolsó frissítés: 11:40

Elfogadhatatlan, ami a Bernády iskola körül jelenleg zajlik – jelentette ki Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke pénteken.

“Véleményem szerint megengedhetetlen, hogy 22 évvel a marosvásárhelyi márciusi események után 2012-ben Marosvásárhelyen rendőr vigyen el egy szülőt az iskolából, mert az magyar nyelven megfogalmazott kérvényt akart leadni. Ez az incidens számomra azt jelenti, hogy egyesek még mindig nem értették meg, mit jelent demokráciában élni, mit jelent egy multikulturális városban élni. Kérni fogom a városi önkormányzat RMDSZ-frakciójának tanácsosait, járjanak közben annak érdekében, hogy ezt az igazgatónőt váltsák le funkciójából” – reagált Borbély László a nemrég történt eseményekre.

A szövetség politikai alelnöke elmondta, bár már tavaly december óta létezik tanácshatározat, amelynek értelmében a 2-es számú általános iskola a dr. Bernády György Gimnázium nevet veszi fel, ez még azóta sem történt meg. Az iskola névadását egyöntetűen támogatja az RMDSZ mellett a város polgármestere, a városi tanács és a főtanfelügyelő, mégsem történik semmi. Ezen sürgősen változtani kell - jelentette ki Borbély László. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS