2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ioan-Aurel Pop, a BBTE rektora együttműködik Vincze Enikővel és Daniel Daviddal

2012. március 09. 16:38, utolsó frissítés: 16:38

Ioan-Aurel Pop örömmel értesült a rektorrá választásáról, azonban elmondta, nem feltétlenül ad okot a határtalan örömre a hír. Elmondta, a rektori tisztség, amellett hogy egy óriási megtiszteltetés, nagy felelősséggel is jár, amelyet a diákok tízezrei és az oktatók iránt érez.

Elmondta, a mandátuma során együttműködik két korábbi ellenjelöltjével, Vincze Enikővel és Daniel Daviddal, és beemeli saját programjába a programjukban megfogalmazott jó ötleteket és elképzeléseket.

Szerinte nehéz időszak következik, hiszen az egyetemet a normalitás útjára kell terelni, a rektornak pedig csak annyi hatalommal kell rendelkeznie, amennyi szükséges, egyébként az intézmény vezetése során folyamatosan konzultálnia kell az egyetem chartája és az oktatási törvény által megnevezett struktúrákkal.

"Azt gondolom, hogy a siker kulcsa a szolidaritásra épülő egyetemvezetésben rejlik" - szögezte le a frissen megválasztott rektor.

A procedúra szerint a választások eredményét az oktatási minisztériumnak el kell ismernie, ez hamarosan megtörténik, addig is Popnak lesz alkalma lemondani az intézmény szenátusából.

A rektor hangsúlyozta, továbbra is partnereiként tekint Vinczére és Davidra, Cristina Ciumasról - akivel a választás második fordulójában méretkezett meg - elmondta, egyelőre a helyzet nem érett meg arra, hogy vele is el tudja képzelni az együttműködést.

A rektorválasztás második fordulója előtti kampányról úgy nyilatkozott, egy pillanatig sem érezte azt, hogy életre-halálra szóló megméretkezésről lenne szó, a kampány pont olyan volt, amilyennek egy egyetemi környezetben lennie kellett: "elegánsan zajlott le" - értékelte a rektor. (citynews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS