2018. október 21. vasárnapOrsolya
13°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma szavaznak az USL bizalmatlansági indítványáról

2012. április 27. 11:49, utolsó frissítés: 15:13

Megkezdődött az USL által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitája a parlamentben. Az ellenzéknek két szavazat hiányzik a kormánybuktatáshoz. A két ház együttes ülésén a 460 képviselőből és szenátorból 252-en vannak jelen. Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök felszólalása alatt mintegy 20 kormánypárti politikus volt jelen a teremben, közülük öt RMDSZ-es.

A kormányfő felelőtlennek nevezte az ellenzéket, amiért benyújtották a bizalmatlansági indítványt. Románia nem egy üzlet, hogy bezárjuk azt, amikor Dubajba megyünk – fogalmazott Ungureau, utalva Victor Ponta PSD-elnök dubaji vakációjára. Hozzátette: nincs meggyőződve arról, hogy a PNL hisz az indítvány sikerében.

"Miért lenne elfogadhatatlan, hogy a kisebbséghez tartozó román állampolgárok nemzeti és kulturális önazonosságuk megőrzésére törekednek, miközben mi, a román állam képviseletében, ugyanezt próbáljuk elérni a határon túli román közösségek számára. Az az elfogadhatatlan, hogy egyesek választási tőkét remélnek a letűnt időket idéző nacionalista szónoklatoktól" - mondta Ungureanu.

Sorina Plăcintă şi Cătălin Croitoru PDL-s képviselők bejelentették, megszavazzák a bizalmatlansági indítványt.(mediafax, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS