2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az EMNP jelöltjei a helyhatósági választásokon, számokban

2012. május 03. 15:57, utolsó frissítés: 16:11

Az EMNP 12 megyében 2043 tanácsosjelöltet, 80 polgármester-jelöltet, 281 megyei tanácsosjelöltet és 5 megyei tanácselnök-jelöltet indít a június 10-i helyhatósági választásokon - jelentette be az EMNP mai sajtótájékoztatóján, Kolozsváron Sándor Eszter, az EMNP kampányszóvivő-helyettese.

Hozzátette, az RMDSZ polgármester-jelöltjét, Antal Árpádot támogatják a néppártiak Sepsiszentgyörgyön, a polgármester eredményes munkájának elismeréseképpen, ugyanezt teszik a Gyergyószentmiklóson is Mezei János MPP-s polgármester esetében.

Elhangzott, 5 megyében az MPP-vel közösen 80 helyi tanácsos-jelöltet és 3 polgármester-jelöltet támogatnak. Külön kiemelték Kolozs megyét, ahol megyei szintű együttműködést kötött a két párt, melynek eredményeként 45 megyei tanácsosjelöltet és egy megyei tanácselnök-jelöltet támogatnak közösen.

A Néppárt emellett Kovászna megyében a nagybaconi és a berecki független polgármester-jelölt mögött sorakozott fel, illetve Marosvásárhelyen támogatja Smaranda Enachét, aki ugyancsak függetlenként pályázza meg a város polgármesteri tisztségét. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS