2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bepereli Tőkés a róla könyvet író Andrassewet és kiadóját

2012. május 18. 20:30, utolsó frissítés: 20:30

Tőkés László EP-képviselő megbízást adott Futó Barnabás ügyvédi irodájának Andrassew Iván és a Noran Libro könyvkiadó elleni közvádas és magánvádas büntetőeljárások, valamint személyi jogi polgári eljárás megindítására, illetve a Ne vígy minket a kísértésbe című kötet “ismeretlen erdélyi terjesztői” ellen is pert indít – közölte pénteken az EP-képviselő sajtóirodája.

A magyarországi Népszava publicistája állítása szerint az interneten fellelhető dokumentumokat használta fel az “egységes, elszomorító kép” összeállítására. A kötet a Népszava szerint rávilágít, hogy Tőkés "messzire tévedt a szeretet, megbocsátás és igazmondás útjáról" és egy "saját erkölcsi halálát túlélt ember" lett belőle.

“Egész életemben röstellni fogom, hogy ezt a könyvet nekem kellett megírnom. Sajnálom, de hazafias kötelességem volt” – írta Andrassew a könyv megjelenését bejelentő blogbejegyzésében.

A dokumentumkötet tematikák szerint fejezetekre bontva tesz közzé hivatalos és magánlevelezéseket, okiratokat, újságcikkeket, blogbejegyzéseket. A fejezetek:

A politikus (viszonya a részletekben „megbújó” ördöggel)

Levelek és följegyzések egy házasság poklából


A hatalom kísértései (alfejezetek: Tőkés, a sportszerű; A gáláns Esztergom; Legnagyobb istenes költőnk emlékezetére; Az egymillió dolláros kísértés)

Egy fiatalember találkozása a pokolban az ördöggel magávalA kötet Erdélyben is megvásárolható a Bookline.ro online könyváruházában. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS