2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: az USL folyamatosan csalni akar

2012. július 29. 21:05, utolsó frissítés: 21:10

Traian Băsescu felfüggesztett államfő azzal vádolja az USL-t, hogy megállás nélkül választási csalással kísérletezik, szerinte a szociálliberálisok saját referendumukat is képesek ellopni. "Már csak az hiányzik, hogy az országot is kirabolják" - mondta a felfüggesztett államfő, aki nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy elmegy-e szavazni.

Băsescu a PDL országos székházának elhagyásakor nyilatkozott. Elmondta, a székházban a referendumot megfigyelő személyekkel beszélgetett, és a kapott információk szerint az USL folyamatosan csalni akar. Beszámolt, az ügyészségnek számos csalást vagy csalási kísérletet jeleztek: például azt, hogy a választóirodák szavazóbiztosai maguk dobálták be az urnákba a szavazócédulákat, vagy, hogy a PDL megfigyelőit nem engedték be a szavazóterembe.

Băsescu szerint a választópolgárok otthon maradva, vagy egy teraszon üldögélve mutathatják meg a világnak és az USL-nek, hogy nem hajlandóak részt venni ezen az államcsínyen. Elmondta, ő is és felesége is hasonlóképpen cselekszik.

Újságírói kérdésre kijelentette, nem akar arrogánsnak tűnni, de el kell mondania, hogy nem izgul a referendum eredménye miatt, mivel lelkiismerete nyugodt és hozzátette, ez a referendum nem érte vagy miatta, hanem az országért van megszervezve.

Az engem támogatóknak azt üzenem: a mellettem letett szavazat nem segít, az segít, ha az emberek otthon maradnak - mondta a felfüggesztett államfő. Ma egy európai Románia és egy olyan ország között választunk, amelyen a jogállamiságot politikai fölénnyel lábbal lehet tiporni". Băsescu reményét fejezte ki, hogy a szavazók az európai Romániát fogják választani úgy, hogy közben távol maradnak az urnáktól. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS