2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MPP: elutasították a magyarok az államfő leváltására tett kísérletet

2012. július 30. 10:57, utolsó frissítés: 10:58

Közleményben kommentálta a Magyar Polgári Párt (MPP) a magyar lakosság alacsony részvételét a referendumon. A polgáriak szerint a magyar emberek elutasították az államfő leváltására tett kísérletet, és bebizonyították, hogy olyan erőt tudnak felmutatni, amely révén akár országos kérdések eldöntésére is képesek.

Az MPP értékelése szerint a magyar szavazók nem passzivitásból maradtak távol az urnáktól, nem a véleménynyilvánítást tagadták meg, hanem ellenkezőleg, egyértelmű az állásfoglalásuk, amellyel többek között az USL politikusainak nacionalista kirohanásait is szankcionálták.

"Székelyföldön és magyarlakta vidékeken távolmaradással tüntettek a kormánypárt politikája ellen. A Magyar Polgári Párt megítélése szerint az erdélyi magyarok nem csak a nacionalista kirohanásokra adtak frappáns választ, hanem egyértelműen kijelölték az irányt is azáltal, hogy nem hallgattak a részvételre biztató szirénhangokra és elutasították a baloldali-liberális szövetség illetve azok cinkosainak kísérletét" - írja közleményében az MPP. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS