2019. április 22. hétfőCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Andrei Marga: hamarosan Romániába látogat XVI. Benedek

2012. augusztus 02. 11:10, utolsó frissítés: 11:10

A közeljövőben Romániába látogat a pápa, a látogatás előkészületeiről és lebonyolításának részleteiről szeptemberben fogok tárgyalni a Vatikánban – jelentette be Andrei Marga. A külügyminiszter hozzátette, II. János Pál 1999-es látogatása során a Vatikán ígértet tett arra, hogy a katolikus egyházfő visszatér Romániába.

A román fél a bukaresti római katolikus érsekséggel együtt keresi a megoldásokat az olyan érzékeny kérdésekre, mint a Plaza Katedrális építkezési munkálatai körül zajló viták, vagy a görög-katolikus egyház javainak visszaszolgáltatása. Marga hangsúlyozta, a kormány együttműködik a romániai egyházakkal a vallásoktatás fejlesztése területén.

„Elégedettek vagyunk a tekintetben, hogy jól haladnak a Szentszékkel való tárgyalások az általános együttműködési egyezmény kidolgozása terén, folyamatban van egy román tanulmányi tanszék létrehozása a római Pápai Keleti Intézetben és a véglegesítési fázisban van a bukaresti egyetem és a lateráni egyetem közötti együttműködési egyezmény aláírása” - sorolta a tárcavezető.

Rámutatott, XVI. Benedek látogatása történelmi pillanat és minden ország számára óriási megtiszteltetés, hisz a pápa korunk egyik legnagyobb hittudományi és kulturális személyisége, akinek romániai látogatása rendkívüli elégtételt és büszkeséget jelent. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS