2019. február 16. szombatJulianna, Lilla
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Temes megye: mintegy 700 diák kénytelen fűtetlen osztályokban tanulni

2012. október 30. 14:40, utolsó frissítés: 14:41

Mintegy 700 diák kénytelen fűtetlen osztálytermekben tanulni Temes megyében: fűtésre nincs lehetőség és a kinti hőmérséklet már két fok körül mozog.

Halász Ferenc, a Temes Megyei Főtanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettese egy sajtótájékoztató keretében kedden beszélt a fűtési gondokról, amely mintegy 700 diákot érint. Fűtésgondokkal két nagyszentmiklósi, egy dentai, egy temeskenézi, egy bálinci és egy birdai iskola küszködik.

"A nagyszentmiklósi 2-es Számú Általános Iskolában és a Műszaki Középiskolában a mai nap folyamán oldódnak meg a fűtésgondok. A hőközpontokat már korábban beszerelték, azonban a gázkvóta ügyében nem érkezett jóváhagyás. Dentában a hőközpontot beszerelő cég késik a munkálat átadásával, egy hét múlva várhatóan itt is megoldódnak a fűtésgondok. A kenézi és birdai iskolákban már beszerelték a hőközpontot, de a fűtés beindítása egyelőre késik, a bálinci iskolában a villanyhálózattal kapcsolatos munkálatok áramkieséssel járnak, itt emiatt szünetel a fűtés" - jelentette ki Halász Ferenc. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS