2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bemutatta jelöltjeit az Igaz Románia Szövetség

2012. november 06. 08:18, utolsó frissítés: 08:18

A bukaresti operaházban mutatta be jelöltjeit hétfőn az Igaz Románia Szövetség (ARD) nevet viselő jobboldali tömörülés, amely a baloldali Szociál-liberális Szövetség (USL) legfőbb ellenfele akar lenni a december 9-i parlamenti választásokon.

Az ARD tömöríti a jelenleg ellenzékben lévő és Traian Băsescu államfőt támogató Demokrata Liberális Pártot (PDL), valamint másik két kisebb politikai erőt, a Keresztény-demokrata Nemzeti Parasztpártot (PNTCD) és a Mihai Răzvan Ungureanu vezette Polgári Erőt (FC).

A választásokon 394 jelölt indul PDL-színekben, a Polgári Erő 32, a Parasztpárt pedig 26 jelöltet állít.

Az ARD támogatottságát mintegy 20 százalék körülire becsülik a közvélemény-kutatások, amelyek az USL-t tartják a választások nagy esélyesének. A szociálliberálisok a felmérések szerint a voksok mintegy 50 százalékára számíthatnak.

A jobboldali szövetség visszafogott jelöltbemutatót tartott az operaházban. Vezetői szerint azért választották az operaházat kampányindító rendezvényük helyszínéül, hogy "ellensúlyozzák" az USL-nek a bukaresti Nemzeti Arénában, 60 ezer embert előtt megtartott nagyszabású "népünnepélyét".

Vasile Blaga, az ARD társelnöke kijelentette, hogy választási programjuk szerint január 1-jétől 815 lejre emelik a minimálbért a jelenlegi 700 lej helyett, az érvényben lévő 16 százalékos egységes adókulcsot pedig 12 százalékra csökkentik.

Az ARD az Indítsuk újra Románia szívét! jelmondattal vág neki a választási kampánynak, amely hivatalosan november 9-én kezdődik, egy hónappal a parlamenti választások előtt. (mti/adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS