2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arafat az új egészségügyi államtitkár, újraindul a gyártás a Cantacuzino Intézetben

2012. december 24. 14:16, utolsó frissítés: 14:19

Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter kinevezte Raed Arafat korábbi minisztert az egészségügyi minisztérium államtitkárának. Nicolăescu politikákkal és stratégiákkal, Arafat pedig a minisztérium vezetésével fog foglalkozni, ígérete szerint ugyanazt és ugyanúgy fogja elvégezni, mint eddig.

Az új miniszter szerint ez lesz a legnehezebb miniszteri mandátum, mivel az embereknek nagyok az elvárásai, és valóban változásokat szeretnének az egészségügyben. Nicolăescu szerint az elkövetkezőkben meghatározzák a 2013-as év prioritásait, ezek között a finanszírozási projektek és programok is szerepelnek. Románia nehéz perióduson megy keresztül, az erőforrások korlátozottak, ezért minden lejnek meg kell nézni a helyét, arra kell költeni, amire a legnagyobb szükség van – nyilatkozta az új egészségügyi miniszter.

A miniszter a hét végén bejelentette, újraindítanák az oltóanyag-termelést a Cantacuzino Intézetben. Január 10-éig a pénzügyminisztériummal tárgyalnak az egészségügyi tárca költségvetéséről, illetve arról is, mekkora összegre van szükség a kutatóintézet újraindításához. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS