2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hargita megye: emberkereskedelemmel foglalkozó bandát számolt fel a DIICOT

2012. december 29. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

Egy 12 személyből álló emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandát számolt fel a Terrorizmus és Szervezett Bűnözés-ellenes Igazgatóság (DIICOT) Hargita megyében. Emberkereskedésre szakosodott szervezett bűnözéssel foglalkozó bűnbanda megalakítása és támogatása vádjával indítottak eljárást a 12 személy ellen a hatóságok. A bandatagokat azzal vádolják, hogy Maros és Hargita megyei fiatal nőket kényszerítettek prostitúcióra Németországban.

A Hargita Megyei Rendőrség szombaton közölte, a Szervezett Bűnözés-elhárító Szolgálat a Marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés-ellenes Büróval és a Terrorizmus- és Szervezett Bűnözés-ellenes Igazgatóság Hargita Megyei Területi Szervezetével együtt végzett házkutatást csütörtökön 13 Maros és Hargita megyei lakásban.

A házkutatások során a hatóságok 11 280 eurót, 5390 lejt és 188 ezer forintot, több adathordozót, mobiltelefont, sim-kártyát, törvénytelenül birtokolt légpuskát, és több tíz grammnyi aranyat találtak. Továbbá négy luxuskategóriájú személygépkocsit javasoltak lefoglalásra.

A 12-ből 11 személyt kísértek be a DIICOT Hargita Megyei Területi Szervezetének székházába a rendőrök, a kihallgatásokat követően mindeniküket 24 órára letartóztatták.

Pénteken a Hargita Megyei Törvényszék előzetes letartóztatási parancsot bocsátott ki két vádlott esetében, a többi 9 személy 30 napra szóló országelhagyási tilalmat kapott.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrség szóvivője elmondta, a banda tizenkettedik tagja ellen szabadlábon folyik az eljárás, mivel esetében megállapították, nem jelent veszélyt a társadalomra nézve és a többiekhez képest bűnszövetségben jelentéktelenebb volt a szerepe. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS