2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Civil tiltakozás hatására ismét kétnyelvű lesz a marosvásárhelyi Auchan

2013. január 09. 16:18, utolsó frissítés: 2013. január 10. 09:31

Hatásosnak bizonyult a Többnyelvű Marosvásárhely nevű civil mozgalom petíciója, amelyben azt rótták fel az Auchan hipermarketnek, hogy szinte kizárólag román nyelven informálják a vásárlókat az áruházban, annak ellenére, hogy korábban jelen volt a kétnyelvűség.

Szerdán ugyanis Leonard Nistor, a marosvásárhelyi Auchan hipermarket üzletvezetője közleményben tett ígéretet arra, hogy pótolják az arculatváltáskor eltűnt magyar feliratokat. Az üzletvezető fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az Auchan az első volt azon marosvásárhelyi üzletek között, aki megnyitása óta, 2007-től használta a kétnyelvű feliratokat az áruházban. Ugyanakkor "sajnálatos hibának" nevezte, hogy az áruházban található mérlegek és pénztárgépek feliratait csak románul készítették el Bukarestben.

Hozzátette: a Marosvásárhelyi Auchan tiszteletben tartja és elősegíti a társadalmi sokszínűséget. "Példa erre, hogy a marosvásárhelyi munkatársainknak több mint 55 százaléka magyar, míg a pénztárgépeknél dolgozó alkalmazottak több mint 90 százaléka beszél magyarul. (hírszerk./mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS