2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Döntött a bíróság: továbbra sem sugározhat az OTV

2013. január 31. 14:57, utolsó frissítés: 15:03

Elutasította az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) döntésének felfüggesztése érdekében benyújtott kérést a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság, így továbbra sem sugározhat a Dan Diaconescu tulajdonában levő OTV. A bírósági döntés nem végleges, felfolyamodványban megtámadható a Legfelsőbb Bíróságon és Semmítőszéken.

A CNA január 22-én döntött az OTV sugárzási engedélyének visszavonásáról. Diaconescu ügyvédei a fellebbviteli bíróságnak benyújtott kéréssel azt szerették volna elérni, hogy az ügyben egy végső határozat meghozatalának pillanatáig sugározhasson az OTV.

Diaconescu kijelentette, megtámadja a bírósági döntést, és várja a fellebbviteli bíróságnak a döntésére vonatkozó indoklását.

Az OTV tulajdonosa jelenleg Slatinán vesz részt egy, az OTV sugárzási engedélyének megvonása ellen szervezett tiltakozási akción.

Az OTV Románia egyik legbüntetettebb televíziója volt, hiszen rendszeresen megsértette az audiovizuális törvényt.

Az engedély megvonását Laura Georgescu CNA-elnök javasolta arra hivatkozva, hogy a televízió 2009 óta nem fizette ki bírságait, és a jogszabályok szerint a médiahatóság megteheti ezt, ha az illető intézmény többszöri felszólítás ellenére sem hajlandó fizetni.

Diaconescu ügyvédei szerint a bírságokat a televíziót működtető cég nem fizethette ki, hiszen csődeljárás alatt áll. A törvény előírásai szerint egy cég a csődeljárási procedúra megkezdése pillanatától nem törlesztheti adósságait. (gândul/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS