2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Beiratkozott a PNL-be Klaus Johannis

2013. február 20. 15:14, utolsó frissítés: 15:29

Szerdán beiratkozott a PNL-be Klaus Johannis, Nagyszeben polgármestere, aki a párt pénteki kongresszusán rögtön indulni kíván valamilyen vezetői tisztségért. Crin Antonescu bejelentette, kérni fogja az országos végrehajtó tanácsot, tekintsen el a régiségi kritériumtól Johannis esetében, hogy az indulni tudjon a választásokon.

A nagyszebeni városvezető, a Német Demokrata Fórum elnöke hangsúlyozta, alakulata nem politikai párt, és az alapszabályzat engedélyezi tagjainak a párttagságot. „Nem tervezem elhagyni a Német Demokrata Fórumot, mivel nem politikai párt, így nem áll fenn az összeférhetetlenség esete” - hangsúlyozta. Hozzátette, amennyiben a pénteki kongresszuson vezetői tisztségbe választják, lemond az elnöki pozíciójáról. Arról, hogy pontosan milyen pozícióra pályázik Johannis, sem maga az érintett, sem Crin Antonescu nem kívánt beszélni.

Antonescu ugyanakkor hangsúlyozta, Johannis Románia-szerte bizalomnak és megbecsülésnek örvend, és a jövő miniszterelnökét látja személyében. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS