2020. április 2. csütörtökÁron
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalos: lóhúst találtak a Tarnicai tóban

2013. február 28. 09:39, utolsó frissítés: 09:39

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) a honlapján közölte: lóhúst találtak az elmúlt hét végén a Kolozsvár közeli Tarnica víztározó partján.

A hatóságok szombaton és vasárnap összesen 922 kiló ismeretlen eredetű húst gyűjtöttek össze a víztározó partjáról és a vízből. Az eredetileg fagyasztott állapotban eldobott, és csak részben kiolvadt húsból vett mintákat egy bukaresti laboratóriumban vizsgálták meg. Ennek a vizsgálatnak az eredményét közölte szerdán a hatóság.

A Kolozsvártól mintegy 25 kilométerre fekvő Tarnica víztározó partján szombaton délután egy halász találta meg a tömbökbe fagyasztott húst. A Kolozs Megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta, az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a hús nem volt romlott. A hatóságok semmilyen címkét nem találtak a húsos zacskókon.

Kolozs megye prefektusa vasárnap elrendelte a megye valamennyi húsfeldolgozójának és húsraktárának az ellenőrzését. Az ellenőrzés eredményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A hatóságok vízmintákat is vettek a Meleg-Szamos völgyében duzzasztott Tarnica tóból, amelyből Kolozsvár ivóvízellátását biztosítják. Az ivóvíz-szolgáltatást végző Compania de Apa Someş részvénytársaság illetékese az MTI-nek szerdán elmondta, a víztározóba került hús nem befolyásolta az ivóvíz minőségét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS