2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hajpánt-ügy: két tucat személy tüntetett Sabina mellett az iskola előtt

2013. március 22. 13:41, utolsó frissítés: 13:59

Két tucatnyi zabolai személy román népviseletben és román zászlókkal felszerelkezett vonult hétfőn reggel a Kovászna városi Kőrösi Csoma Sándor Iskolacsoport elé, hogy szolidaritását fejezek ki Sabina Elena diáklánnyal. Sabina Elena 9. osztályos tanuló fején román nemzeti színű pántlikával érkezett a magyar és román vegyes tannyelvű iskolába március 15-én. A Cotidianulnak arról számolt be, hogy az osztályfőnöke elkobozta tőle a szalagot majd az igazgatóságra hívatták, ahol több kérdés is feltettek neki azt firtatva, hogy mi motiválta a tettét.

Diana Lulu, a Kovászna Megyei Rendőrség szóvivője elmondta, mintegy 25 személy - közöttük gyerekek is - álltak ki péntek reggel a kovásznai iskola elé. A felnőttek népviseletet hordtak, a gyerekek nemzeti színű pántlikát viseltek.

A zabolai románok békésen tüntettek, közben román népdalokat énekeltek. A Mediafax tudósítása szerint az oktatási minisztérium delegációja péntek reggel érkezett az iskolába és elkezdték a vizsgálódást a hajpánt-ügyben. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS