2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tiltakozik a bánffyhunyadi MPP elnöksége Vincze János elnök felfüggesztése ellen

2013. április 04. 18:22, utolsó frissítés: 18:22

Az MPP bánffyhunyadi szervezetének elnökségi tagjai megütközéssel vették tudomásul az MPP Kolozs megyei elnökségének „önkényes és megalapozatlan döntését”, amely szerint az alapszervezet elnökének, Vincze Jánosnak, továbbá két alelnökének, György Istvánnak és Bíró Lajosnak, valamint Csüdöm Ferenc önkormányzati képviselőknek felfüggeszti a párttagságát – olvasható a szervezet, Biró Zsolt MPP-elnöknek címzett nyílt levelében. A megyei elnökség határozatai szerint a nevezettek megszegték, illetve áthágták az MPP alapszabályzatának a párttagok jogaira és kötelezettségeire vonatkozó előírásait.

„A párt megyei elnöksége megkérdezésünk nélkül döntött arról, hogy a felfüggesztett vezetőségi tagjaink helyébe Kapitány Zoltán alelnököt nevezi ki a bánffyhunyadi szervezet ideiglenes elnökének. Ugyanakkor, a mellékelt határozatokban utalás sincs arra, hogy a felfüggesztett, leváltott vezetőink miben vétkeztek, mivel szegték meg/hágták át a párt alapszabályzatának vonatkozó szakaszait” - olvasható a nyílt levélben. E szerint szóbeli információk alapján a megyei vezetőknek az szúrta a szemét, hogy az MPP bánffyhunyadi szervezete elnökségi döntés alapján az EMNP-vel közösen szervezett egy kétnapos rendezvénysorozatot március 15. alkalmából.

„Érthetetlen számunkra, hogy miként válhat egy példátlanul nagy sikerű ünnepi megemlékezés bűnné, annál is inkább, hogy a rendezvényt az MPP helyi szervezetének égisze alatt szerveztük” - áll a dokumentumban, amely szerint az érintettek hivatalos fellebbezést nyújtottak be az Országos Etikai Bizottsághoz. Az MPP bánffyhunyadi szervezetének elnökségi tagjai nyilvánosan is kérik Biró Zsolt elnöktől a kialakult helyzet tisztázását, „hiszen a bánffyhunyadi puccs is a nyilvánosság előtt zajlik, megítélésünk szerint súlyosan csorbítva az MPP hírnevét” - zárul a nyílt levél. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS