2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Peti András: az RMDSZ nem ellenfél, hanem az egyedüli partner Bernády-ügyben

2013. április 18. 12:52, utolsó frissítés: 13:11

A romániai bürokrácia malmai lassan őrölnek, ennek ellenére az elmúlt hónapokban lényeges és döntő lépéseket sikerült tenni a 2-es számú általános iskola dr. Bernády Györgyről való elnevezése érdekében. A városi RMDSZ eljárt minden olyan törvényes előírás teljesítése érdekében, amely az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozik – olvasható a marosvásárhelyi RMDSZ közleményében. A szervezet elnöke hangsúlyozza: sikerült rávenni a város polgármesterét, hogy az iskolaszékbe az önkormányzat részéről egy magyar képviselőt nevesítsen, ezáltal a testületben átbillent a nemzetiségi mérleg a dr. Bernády György név felvételét támogatók javára.

„A polgármesteri hivatal mellett működő névadó bizottságban elértük, hogy az ügyünk szempontjából pozitív döntés szülessen. Ezt megelőzően a városi tanácsban megszületett az egyhangú támogató döntés. Ezek értelmében teljesült minden olyan kötelezettség, amely az önkormányzat és a polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozik. Ezért (is) szavaztuk meg a város 2013-as költségvetését” - áll a dokumentumban.

Peti András hangsúlyozza: a törvényes eljárás utolsó fejezetéhez értek, csupán a prefektúra hatáskörébe tartozó megyei névadó bizottság konzultatív jellegű döntése maradt hátra. „Az időhúzás sem segít rajtuk, hiszen a törvény értelmében 60 nap áll rendelkezésükre a válaszadásra. Mindezek értelmében újra kijelentjük: márpedig lesz Bernády iskola! A civil vezetők egy csoportjának tudatosítani kell: ebben a kérdésben az RMDSZ nem az ellenfelük, hanem az egyedüli partnerük” - zárul a közlemény.

A névfelvételt támogató szülői kezdeményező csoport nemrég nyílt levélben az RMDSZ-t okolta a Bernády-iskolanév elhúzódása kapcsán. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS