2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pontával és Băsescuval találkozott Károly herceg

2013. június 04. 08:52, utolsó frissítés: 10:15

Traian Băsescu elnökkel és Victor Ponta miniszterelnökkel találkozott hétfőn Bukarestben a romániai magánlátogatáson tartózkodó Károly herceg. Az elnöki hivatal közleménye szerint Károly herceg elmondta, mindig meghatódik attól a melegségtől és vendégszeretettől, amellyel romániai látogatásai során fogadják.

Băsescu köszönetet mondott a hercegnek a Románia iránti bizalomért és azért is, hogy alapítványai által "a biodiverzitás megőrzését, a fenntartható fejlődést és a szociális felelősségtudat kialakítását szolgálja Erdélyben".

Victor Ponta kormányfő a Művészeti Gyűjtemények Múzeumában találkozott a brit trónörökössel. Mint a miniszterelnök az Agerpres hírügynökségnek megjegyezte, az általa javasolt helyszín elfogadásával Károly herceg is hozzájárult a múzeumban őrzött műalkotások népszerűsítéséhez.

Victor Ponta azért is fontosnak tartotta a múzeumi találkozást, mert – mint valószínűsítette – a walesi herceg ez alkalommal láthatta először a román festészet nagyjainak, Nicolae Grigorescunak, Nicolae Tonitzának, Gheorghe Petrașcunak és másoknak az alkotásait.

Károly herceg csütörtökön érkezett Székelyföldre, ahol Miklósváron Kálnoky Tibor gróf vendége volt, majd az ősei által alapított Zalánpatakon, a több falusi házat magába foglaló birtokán pihent. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS