2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olosz: nem adom fel a harcot, mert ártatlan vagyok

2013. augusztus 06. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

Olosz Gergely szerint az ellene hozott ítélet bírói indoklásának nyilvánosságra kerülését követően a sajtóban számos csúsztatás látott napvilágot, amit a volt RMDSZ-es szenátor közleményben pontosít.

"Leszögezném, hogy 2008. október 20-ig voltam az energiaügyi-hatóság elnöke, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) pedig 2010. november 10-én kezdte el a nyomozást egy olyan ügylet kapcsán, amely a vádirat szerint 2010 májusában kezdődött. Tehát a hatóság elnökeként semmiféle befolyással nem üzérkedhettem, és ez a vádban sincs megfogalmazva. Az ügylet, amit célkeresztjébe vett a DNA, két magáncég között zajlott, semmiféle közpénz nem szerepel benne" - áll a közleményben.

A DNA feljelentés nélkül, azaz „hivatalból” kezdte el a nyomozást, az első idézést Olosz a 2011-es RMDSZ-kongresszus előtti napon kapta kézbe, a vádiratot akkor adták át a bírósági szerveknek, amikor bejelentette indulását a szenátori tisztségért - írja a volt szenátor.

"Számomra megmagyarázhatatlan, hogy a Bukaresti Törvényszéken mindössze 18 munkanap alatt tartottak öt tárgyalást, és már a második tanúmeghallgatási napon megszületett az ítélet, anélkül, hogy ismertették volna velem a vádat, miközben minden, a védelmemet alátámasztó bizonyíték bemutatását elutasították.
Minden, ami eddig történt, számomra egy kafkai rémálommal ér fel, de nem adom fel a harcot, mert ártatlan vagyok" - zárul Olosz közleménye. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS