2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leállt a munka Schweighofer rétyi telepén

2013. augusztus 16. 10:25, utolsó frissítés: 10:25

Időlegesen leállt a munka a rétyi faiparai nagyberuházás telephelyén - írja a Háromszék. Miután a múlt hét csütörtökén sajtómegkeresés nyomán a Kovászna megyei építkezési felügyelőség rajtaütésszerű ellenőrzést tartott a Holzindustrie Schweighofer (HS) területén, elrendelte, hogy csupán az engedélyben szereplő régészeti feltárást végezhetik, az egyéb építkezési munkálatokat leállította, a kivitelező Autocompres Kft.-t pedig ötezer lejes bírsággal sújtotta.

Az építkezési felügyelőség múlt csütörtöki ellenőrzése után leállt a munka, a gépészeket szabadságra küld­ték és az erőgépek egy részét elszállították, a helyszínen az őrökön kívül senki sem tartózkodik.

A beruházás engedélyeztetési folyamata során harminc­nyolcan fordultak a környezet­védelmi hivatalhoz, amely hatástanulmány elkészítését kérte. Az elkészült, és jövő csü­törtökre Rétyen tartandó köz­meghallgatást szervezett a hivatal. Ott bárki hozzászólhat, kifejtheti véleményét. A hivatalnak véleményeznie kell a hatástanulmányt. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS