2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy fantom alapítványé a négyéves bukaresti gyereket halálra maró kutya

2013. szeptember 04. 10:42, utolsó frissítés: 11:19

A hétfőn Bukarestben egy gyereket halálra maró kutyák egyike a Caleidoscop Alapítványé - jelentették ki az Állatbiztonsági és -felügyeleti Hatóság illetékesei.

"Az egyik közepes méretű világosbarna kutya a Caleidoscop Alapítvány tulajdona, mikrocsippel is el van látva. Egyébként ez a kutya volt a legagresszívebb a falkából" - mondta el a Gândulnak Răzvan Băncescu.

A Caleidoscop Alapítvány 2008-ban fogadta be a kutyát, a befogadásra vonatkozó űrlapot Laviniei Mirela Nica töltötte ki és írta alá, aki akkoriban az alapítvány önkénteseként tevékenykedett. A PRO TV tudósítása szerint a dokumentumban a Caleidoscop Alapítvány többek között azt is vállalta, hogy a kutyát nem engedi szabadon. A dokumentumban az is szerepel, hogy amennyiben az alapítvány már nem tudja a kutyának gondját viselni, akkor köteles leadni az állatot az Állatbiztonsági és -felügyeleti Hatóságnak. A volt önkéntes, aki további nyolc kutyának átvételére vonatkozó dokumentumot is aláírt az alapítvány nevében, a Gândulnak úgy nyilatkozott, hogy a kutyatámadás egy baleset volt, és neki tiszta a lelkiismerete. Kifejtette, elméletileg ő kellett volna gondját viselnie a kutyáknak, de gyakorlatilag az alapítvány a felelős, hiszen ennek a szervezetnek a nevében történt a kutya átvétele. A nő szerint a civil szervezetet kell felelősségre vonni a történtekért, hiszen elcsapta a kutyát. Ugyanakkor elismerte, a kutya egy kompromisszumos megoldásként került vissza az utcára, a polgármesteri hivatal tisztában volt ezzel, azonban helyszűke miatt nem volt más megoldás.

A kutya átvételére vonatkozó dokumentum szerint a Caleidoscop Alapítvány 2008 december 24-én vállalta át a kutyát, az iraton megadott cím a 6. kerületi Brassó utca 30 szám.

A civil szervezet képviselői nem érhetők el, így nem derült ki, hogy mit kerestek a kutyák a megadott címtől körülbelül tíz kilométernyire. A Brassó utca lakói ugyanakkor azt nyilatkozták, sosem hallottak a Caleidoscop Alapítványról, sem pedig a igazgatójáról, Carmen Secăreanuról. (gândul/protv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS