2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhely: flashmobbal lépnek fel az intolerancia ellen a Fasizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Napon

2013. november 01. 12:15, utolsó frissítés: 12:16

A Divers Egyesület november 8-án a Fasizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Nap alkalmából egy intolerancia ellenes villámcsődületet szervez 16 órakor a Holokauszt Áldozatainak tiszteletére emelt Emlékműnél a Malom utca és Kossuth utca kereszteződésénél. Az esemény csatlakozik az UNITED for Intercultural Action európai hálózat Iktasd ki a Gyűlöletet kampányához. Különböző etnikumú fiatalok románul, magyarul, roma nyelven, jiddisül, németül és angolul fognak általuk gyűjtött, az egymás iránti tiszteletet és megértést tükröző idézeteket felolvasni.

"Az eseményre szeretettel várunk minden, az intolerancia ellen fellépni kívánó marosvásárhelyi lakost, mondjunk együtt határozottan NEM-et a gyűlöletnek, intoleranciának és erőszaknak" - áll a Divers Egyesület közleményében.

A közlemény aláhúzza, a 75 évvel ezelőtti Kristály Éjszakát követő, az egész világra kiterjedő tragédia azért is történhetett meg, mert kevesen voltak azok, akik a hitleri politikának ellenszegültek. "Meg kell értsük, hogy a hallgatás nem csak akkor, de ma is a gyűlölet terjedésének táptalaját képezi" - írja az egyesület.

Felkérik a civil szervezeteket és marosvásárhelyi fiatalokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és küldjenek olyan idézeteket, melyek által, azaz a szavak erejével küzdhetünk a bárminemű megkülönböztetés és erőszak ellen.

Az idézeteket a Divers Egyesület honlapján és a Facebook oldalán közlik. Eddig a kezdeményezéshez a Sapientia Egyetem Hallgatóinak Önkormányzata csatlakozott.

A szervezők az idézeteket az office@divers.org.ro címen várják. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS