2018. október 21. vasárnapOrsolya
14°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2000 lejért vásároltak újszülöttet a Digi 24 riporterei

2013. november 05. 18:39, utolsó frissítés: 18:39

2000 lejért vettek egy egyhónapos kislány újszülöttet a Digi 24 tévéadó riporterei. A magukat gyermektelen párnak kiadó riporterek rejtett kamerás felvételeken örökítették meg, hogyan működik az "örökbefogadás a hátsó ajtón", azaz illegálisan.

Több, szülészeten dolgozó asszisztensnővel is beszéltek, akik meg sem lepődtek, csak küldözgették egy darabig egyik kórházból a másikba őket. Az egyik nővérke azt mondta, van nála az osztályon két elhagyott gyerek, de az egyik HIV-fertőzött, a másiknak pedig prostituált volt az édesanyja, úgyhogy inkább azt tanácsolja, még várjanak. Került végül egy ötgyermekes család, ahol a legkisebb gyerek egyhónapos volt - "románok", emelték ki az ajánlattévők -, és több közvetítőn keresztül végül sorra került a szemtől szembeni találkozásra az "örökbefogadók" és a gyermeküket eladni kész szülők között. A család egy pici szobácskában lakott, a csecsemőn látszott, hogy alultáplált. A családfő 2000 lejt kért érte. Amikor a pénzt következő alkalommal átadták, az időközben értesített rendőrség tetten érte a szülőket. A csecsemő egyből az intenzív osztályra került, jelenleg is ott tartják.

Az ügyben nyomozás folyik, a szülők szabadlábon védekezhetnek. Az illetékes Dambovita Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság szakemberei felmérték a családot, és úgy ítélték meg, a többi négy gyereket megfelelően ellátják. Amennyiben a szülőket elítélik gyermekkereskedelem miatt, és börtönbe kerülnek, a négy gyerek a gyermekvédelmi rendszerbe kerül; a kórházban ápolt csecsemőre, mihelyt felépül, szakképzett nevelőszülő fog vigyázni - nyilatkozta a Digi 24-nek az igazgatóság szóvivője, Cerasela Gurgu. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS