2018. október 24. szerdaSalamon
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A belügyminiszterhez fordult Korodi és Tánczos a Székelyek Nagy Menetelése túlbuzgó rendőrei miatt

2013. november 06. 16:40, utolsó frissítés: 16:41

Hivatalos levelében fordult Korodi Attila és Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megye törvényhozói a Székelyek Nagy Menetelésének során tapasztalt rendellenességek kapcsán a Belügyminisztériumoz.

A Korodi és Tánczos által megfogalmazott levél arra a szokatlan jelenségre kér magyarázatot a Belügyminisztériumtól, amely a bérelt vonat mozdonyának meghibásodását követő mozgósítás során merült fel.

„Megmagyarázhatatlan jelenségnek voltunk tanúi ‒ amikor a csíkszéki résztvevőket saját autókkal szállították az esemény helyszínére ‒ ugyanis egy rendőr és egy civilbe öltözött személy feljegyezte azon autók rendszámait, akik elszállították a meghibásodott vonatot váró személyeket” – áll a Hargita megyei honatyák levelében, amelyben kifejtik, hogy többszörös érdeklődésre sem kaptak választ a helyszínen jelenlévők a rendőrségi ügynöktől.

„Ehhez hasonló eseményeknek 1989 előtt voltunk tanúi. Amennyiben ezen módszerek alkalmazása nincs hivatalos magyarázattal alátámasztva a hatóságok részéről, félő, hogy a közrendet fenntartó intézmény Romániában nem változtatta meg munkafolyamatát az 1989-es forradalmat megelőző időszakhoz hasonlítva”‒ fogalmaznak az RMDSZ parlamenti képviselői, akik levelükben arra szólítják fel a belügyminisztert, hogy a Román Rendőrség és a Közlekedési Rendőrség berkein belül indítson kivizsgálást az ügy tisztázása érdekében. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS