2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A rétyi önkormányzat is jóváhagyta a Schweighofer területrendezési tervét

2013. november 12. 08:19, utolsó frissítés: 09:52

Ellenszavazat nélkül és egy tartózkodással elfogadta hétfőn a Holzindustrie Schweighofer építkezéshez szükséges területi rendezési tervét a rétyi önkormányzat. Ennek értelmében a befektető igényelheti az építkezési engedélyt is - tudósít a Sláger Rádió.

Dálnoki Lajos, Réty polgármestere elmondta: a község tanácsa arról határozott, hogy a Schweighofer fűrésztelepnek szánt 70 hektáros területet belteleknek nyilvánítják, így ipari létesítménynek is helyet adhat. Az önkormányzat a törvényi előírások szerint járt el az ügyben és tudtukkal a községben nincsenek ellenzői a beruházásnak - mondta továbbá a polgármester.

A tanácstagok a területrendezési tervről való szavazáskor azt is tisztázták, hogy a község önkormányzata a Schweighofer gyárnak csak az ivóvizet biztosítja, a fűrésztelep működéséhez szükséges vizet saját kutakból kell biztosítani.

Októberben a Kovászna Megye Tanácsának urbanisztikai bizottsága már rábólintott a Holzindustrie Schweighofer rétyi területrendezési tervére. Ennek következtében a telek, ahol a tervek szerint a gyár megépül, már nem mezőgazdasági, hanem ipari zóna. (sláger rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS