2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összefognak a civilek és a média a Magyar kultúra napja kapcsán Marosvásárhelyen

2013. december 20. 13:20, utolsó frissítés: 13:20

Összefog Marosvásárhelyen a civil szféra és a sajtó a Magyar Kultúra Napjára. Csütörtökön egy tíztagú, több médimot és civil szervezetet képviselő kezdeményező csoport elkezdte szervezni a január 21-22 között esedékes eseménysorozatot.

A kezdeményező sajtóorgánumok az Erdély FM 97.1, a Transindex, az Erdély TV, a Vásárhely.ro; a civil szervezetek a Studium Alapítvány, a Marosvásárhelyi Kulturális Központ, a Borsos Tamás Egyesület, a Teleki Téka, a Látó és a Rotaract Club Téka. A kezdeményezők azt remélik, a következő 2-3 hétben további intézmények kapcsolódnak be a rendezvénysorozatba.

A kezdeményezők arra kérik a marosvásárhelyi civil szervezeteket, hogy január 6-ig jelezzék, milyen rendezvényeket szerveznének a magyar kultúra napja alkalmából. A rendezvénysorozat központja a Bolyai Klub.

A csoport logópályázatot is hirdettek. A rendezvénysorozat logójának egy színes grafikus elemet és a Magyar Kultúra Napja Marosvásárhely feliratot kell tartalmaznia, a pályamunkákat január 7-ig várják a magyarkulturanapja@vasarhely.ro e-mail címre. (tudósítónkról)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS