2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint százan tüntetnek a rétyi beruházás ellen Sepsiszentgyörgyön

2014. január 15. 17:22, utolsó frissítés: 17:49

Sepsiszentgyörgyön a megyei tanács épülete előtti téren jelen pillanatban is zajlik a Schweighofer-beruházás elleni tüntetés. Az osztrák cég, amely a tervek szerint évente mintegy egy millió fát termelne ki, a múlt héten kezdte el a rétyi fűrésztelep megépítését.

A tüntetők körülbelül 130-an vannak, de a szentgyörgyi lakosok közül folyamatosan csatlakoznak hozzájuk. A helyieken kívül szervezetten érkeztek más székelyföldi településekről is, tudomásunk szerint Csíkszeredából nyolcan, Barótról haton, Kézdivásárhelyről pedig harmincan érkeztek kisbuszokkal.
Minden jelenlevő kezében egyforma táblák vannak, amelyek tetejét kis székely zászlók díszítik, de ennek ellenére a tiltakozás pusztán környezetvédelmi, civil, és pártfüggetlen. Tudósítónk több közéleti személyiséget is felfedezett a tömegben, de mindannyian magánemberként vannak jelen.A megyei tanács épületét négy csendőr védi, de a színház előtt még két csendőrségi kisbusz áll, amelyekben egyesek rohamsisakokat véltek felfedezni, azonban semmi jele, hogy bárki részéről is atrocitások történhetnének: a tüntetés néma, nincsenek szónoklatok sem, a protestálók nemrég gyertyagyújtással fejezték ki nemtetszésüket. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS