2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu szerint nem létezik tömeges antiszemitizmus Romániában

2014. január 18. 13:14, utolsó frissítés: 13:14

Traian Băsescu államfő szerint nem létezik tömeges szintű antiszemitizmus Romániában, legfennebb csak elszigetelt esetekben nyilvánul meg.

Az államfő elmondta, noha arra is volt már példa, hogy politikusok száját hagyják el antiszemita kijelentések, - és felidézte, hogy Dan Şova miniszter esetét - majd hozzátette, ez az eset egy olyan benyomást kelthet, amely nem tükrözi a romániai valóságot. Băsescu szerint az antiszemita megnyilvánulások visszaszorítása nevelési-oktatási kérdés.

Az államfő felidézte, Románia elismerte a holokausztot, mint a 40-es évek első felének realitását, és számos antiszemitizmust tiltó törvényt fogadott el.

"Románia tíz évvel ezelőtt ismerte el a holokausztot, az Elie Wiesel által vezetett szakértői csoport jelentése alapján. Ha továbbra is gyakorlatba ültetjük ennek a jelentésnek a konklúzióit, egyre kevesebb lesz az antiszemita megnyilvánulás. Az államfő megjegyezte, Romániában idén már 109 iskolában zajlik oktatás a holokausztról, és további iskolákra is ki fogják terjeszteni a programot. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS