2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszamenőleg akarja megbírságolni Antal Árpádot a Kovászna megyei prefektus

2014. február 04. 11:46, utolsó frissítés: 12:11

Visszamenőleges bírságot kér Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterre a Kovászna megyei prefektúra amiatt, hogy nem ültette gyakorlatba idejében a jogerős bírósági ítéletet, hogy minden táblán a román felirat legyen az első - tudósít a Sláger rádió.

A prefektúra megfellebbezte a Kovászna megyei Törvényszék ítéletét, amely tavaly decemberben okafogyottá nyilvánította a polgármester megbírságolását, arra hivatkozva, hogy időközben kicserélte a kétnyelvű táblákat. Dumitru Marinescu prefektus a periratban amellett érvel, hogy a bírságtól nem lehet eltekinteni, és, hogy a polgármester nem cserélte ki az összes köztéri feliratot

A prefektúra fellebbezésében arra hivatkozik, hogy 2012 decembere és 2013 áprilisa közötti időszakra mindenképpen ki kell számolni a pénzbüntetést, emellett azt is megemlítik, hogy a román nyelv még mindig nem mindenhol szerepel első helyen.

Dumitru Marinescu szerint a polgármester személyesen felelősségre vonható a késésért, mivel "szándékosan hátráltatta" a kétnyelvű táblák kihelyezését.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat korábban azzal érvelt, hogy egy 75 százalékban magyarlakta városban alkalmazkodni kell a nemzetiségi viszonyokhoz, és a magyar feliratnak kellene szerepelnie elsőként. (sláger rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS