2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Winkler: ösztönözni kell a vállalkozói szellemet a fiatalok körében

2014. március 21. 15:57, utolsó frissítés: 15:57

Az utóbbi évek tapasztalata, a gazdasági válság közepette egyértelműen visszaigazolta, mennyire fontos a vállalkozói kezdeményezés, hangsúlyozta pénteken délelőtt Nagyszebenben Winkler Gyula, aki Az Európai Parlament szerepe a fiataloknak szóló lehetőségek: az oktatás, kultúra és a foglalkoztatás terén címmel megszervezett vitán vett részt.

Winkler elmondta, az EU a válság hatásait többek között a fiatal vállalkozóknak szóló Erasmus program kidolgozásával szeretné csökkenteni. "A fiatal vállalkozóknak szóló Erasmus-program azért értékes, mert a már létező, bevált példák átvételére ad lehetőséget. Ennek a programnak a keretében a vállalkozói szellemű fiatalok pénzügyi segítséget kapnak, hogy az EU-ban olyan cégeknél dolgozzanak, amilyen területen szeretnének majd ők is vállalkozni. A cél a jó példák megtanulása, átvétele, amelyet majd a maguk során itthon alkalmaznak, felhasználnak, hogy életképes, saját vállalkozást hozzanak létre" – fogalmazott az RMDSZ európai parlamenti képviselője.

Winkler Gyula rámutatott, az új program az eredeti Erasmus alapjaira épült, amelynek központi eleme az EU egyik alapelve, a mobilitás, és amely az EU egyik legsikeresebb projektjének számít. A programba 2009 óta több mint 8300-an iratkoztak be. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS