2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hunyad megyében közösségi faültetést szerveznek

2014. március 23. 12:21, utolsó frissítés: 12:21

Böjte Csaba ferences szerzetes felhívásához csatlakozva Hunyad megyében közösségi faültetést szerveznek - jelentette be Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

"A minap látott napvilágot Böjte atya újabb kezdeményezése: arra biztat bennünket, hogy ültessünk fákat, erdőket, tegyük ismét tündérkertté szülőföldünket! Jelszava: aki fát ültet, az bízik a holnapban, hisz a megmaradásban! Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozunk mi is, hiszen mi lehet a leginkább jövőbe mutató gesztus, a közösség jövőjét jelző cselekvés, mint a faültetés. Március utolsó hétvégéjén, március 29-én és 30-án fát ültetünk Hunyad megyében, templomaink, iskoláink, magyar házaink kertjében, köztereken, de saját kertjeinkben is. Vegyünk részt mindannyian ebben a szép ünnepben, aki tud, ajánljon fel facsemetét annak, akinek nincsen, de szervezetten is vásárolunk elültetni való fákat, hogy minél több helyre jusson. Kell-e ennél szebb üzenet a Közösség évében, mint hogy hiszünk abban, lehet a szülőföldön boldogulni, gyarapodni. Ahogy a facsemete gyökere megfogan, növekedésnek indul, úgy mutat tanúságot közösségünknek, hogy bízunk a holnapban!" – fogalmazta meg felhívását Winkler Gyula, arra kérve a Hunyad megyei református presbitereket, csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselője röviden beszámolt brüsszeli tevékenységéről, az európai képviselet fontosságát hangsúlyozva, arra buzdította a presbitereket, hogy közösségformálóként támogassák az RMDSZ jelöltlistáját és az európai parlamenti választáson való részvételre buzdítsanak minden Hunyad megyei magyar embert. Az EP-képviselő Zsargó János Hunyad megyei református esperes meghívására vett részt a vajdahunyadi műemléktemplomban megtartott presbiteri konferencián. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS