2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kereset a Kovászna Megyei Tanács és a Schweighofer ellen

2014. április 16. 10:00, utolsó frissítés: 13:24

A Bankwatch România Egyesület és a Neuer Weg április 11-én keresetlevelet nyújtott be a Bukaresti Törvényszékre a Kovászna Megyei Tanács és a Holzindustrie Schweighofer vállalat ellen, amelyben kérik a Réty községben építendő fafeldolgozó számára kiadott 24.12.2013/220. számú építkezési engedély felfüggesztését - áll közös közleményükben.

("A keresetlevél a felperes írásba foglalt igénye aziránt, hogy a bíróság a feleket egy bizonyos határnapra, a per tárgyalása céljából idézze meg; mindazonáltal a keresetlevél nem egyszerű idézésre irányuló kérelem, hanem egyszersmind a per tárgyának, a keresetnek az írásba foglalása is. Ebben az értelemben a keresetlevél a per érdemi tárgyalásának előkészítő cselekménye" - lásd a Transindex jogi szótárát.)

A panaszosok szerint az építkezési engedély, valamint számos vonatkozó dokumentum kiadásakor nem tartottak be olyan törvényi előírásokat, mint a környezet védelme, a közvélemény bevonása a környezetről hozott döntésekbe, valamint az építkezések engedélyeztetése. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS