2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PPDD-vel egyezkedik Ponta

2014. június 05. 08:50, utolsó frissítés: 10:45

Várhatóan a jövő héten ír alá együttműködési megállapodást a PSD a Dan Diaconescu Néppártjával (PPDD) - közölte szerdán Victor Ponta kormányfő, a PSD elnöke.

A PSD azért fordult a korábban minden politikai alakulat által megvetéssel kezelt PPDD felé, mert a PNL a megyei és helyi önkormányzatokban is megszakították együttműködésüket a PSD-vel, és a PDL-vel fogtak össze.

A PSD csaknem minden megyei önkormányzatban kisebbségben maradt, de a PPDD támogatásával az önkormányzatok egyharmadában meg tudná őrizni vezető szerepét.

Újságírói kérdésre válaszolva Ponta nem zárta ki, hogy a PPDD-t a kormányba is meghívják. Értesülések szerint egy tárca nélküli miniszteri posztról, esetleg egy-két államtitkári tisztségről lehet szó.

A PPDD 2012-ben több mint egymillió szavazatot kapott, a voksok 14%-át. A párt 68 törvényhozója jutott mandátumhoz, de túlnyomó többségük azonnal "szalonképesebb" frakcióba kérezkedett át. A PPDD képviselőházi csoportja jelenleg 21 tagú, a szenátusban pedig már nincs önálló frakciója a pártnak. A PPDD az idei voksoláson négy százalék alá esett vissza és nem jutott be az Európai Parlamentbe.

A gazdagok vagyonának lefoglalását és szétosztását, a nyugdíjemelést és ingyen lakást ígérő tévésztárt a kormányfő korábban "lila bohócnak" nevezte, a PPDD színvilágára utalva.

Victor Ponta miniszterelnök szerdán nem Diaconescuval, hanem Simona Mannal, a PPDD elnökével folytatott megbeszélést. Ezt követően azt mondta, főleg az önkormányzatokban terveznek együttműködést, ugyanakkor a parlamenti és kormányzati politikák összehangolására is törekednek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS