2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"A megújult Szent György Napokért" indított petíciót "Fazakas Dorka"

2014. június 11. 11:25, utolsó frissítés: 11:46

Petíciót indított a "Fazakas Dorka" név mögé rejtőző Facebook-felhasználó a Szent György Napok szervezőinek címezve. "Ezt az ünnepet civilekként nem emberek ellen, hanem emberek irányába kell fordítanunk! Tegyünk róla, hogy mindenki haszonélvezője legyen az ünnepnek, és senki ne érezze magát kizárva. Használjuk ki az alkalmat, és fordítsuk figyelmünket a kulturális értékekre! Figyeljünk hagyományainkra, és ne engedjük magunk elvakítani a fogyasztás kényszerétől! Figyeljünk azokra a rendezvényekre, amelyek értékeket teremtenek, és mondjunk nemet azokra, amelyek rombolják azokat! Figyeljünk gyerekeinkre és azokra, akik kisebbségben vannak. Szóljon újra városunk napja rólunk, a város lakóiról" - áll a petícióban, amelyet eddig mintegy kéttucatnyian írtak alá.

Az aláírók többek között követelik a városnapok költségvetésének nyilvánossá tételét, a szponzorpénzek átlátható elosztását, illetve hogy a kézműves vásár kerüljön vissza a központba.

"Én, mi és mindannyian hisszük, hogy a rendezvény színesebbé, mindenki számára vonzóvá tehető! Ha egyetértesz azzal, hogy az elkövetkező években jobban oda kell figyelni minden célcsoportra, ha több tartalmasabb rendezvényt szeretnél, csatlakozz hozzám és azokhoz az emberekhez, akik az elmúlt időben elégedetlenségüknek adtak hangot" - szól a petíció aláírására történő buzdítás. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS