2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két polgármester és Bercea Mondial is sorszámot húzott csütörtökön a DNA-nál

2014. június 26. 14:19, utolsó frissítés: 2014. június 27. 10:14

Romeo Stavarache bákói polgármester, Radu Mazăre konstancai polgármester és Sandu Anghel, avagy Bercea Mondial is a DNA valamelyik helyi szervezeténél tartózkodik ma - derül ki a Mediafax híreiből.

Hármójuk közül Romeo Stavarache a "friss" szereplő: a bákói polgármestert ma vette őrizetbe a korrupcióellenes ügyészség, azzal a váddal, hogy négy üzletembertől összesen több mint 2,3 millió lej csúszópénzt kapott. Ugyanebben az ügyben unokatestvérét, Liviu Cenuşăt és Liviu Goian volt futballistát is őrizetbe vették, aki jelenleg egy helyi tévéadó tulajdonosa.

Radu Mazăre konstancai polgármestert most csak azért hívatták be a DNA-hoz, hogy közöljék vele: kiterjesztették a nyomozást a terület-visszaszolgáltatási ügyben, amelyben vádat emeltek ellene és további 36 személy ellen, hivatali visszaélés miatt.

Bercea Mondialt a börtönből vitték kihallgatásra abban a korrupciós ügyben, amelyben az államfő testvére, Mircea Băsescu is érintett. Ügyvédje szerint bemutatták azt a nyakkendőt is, amelybe kamerát rejtettek el, hogy lebuktathassák Mircea Băsescut. Később Mircea Băsescut és Marian Căpăţânăt is behívták meghallgatásra a DNA-hoz. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS