2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu gratulált Porosenkónak az ukrán katonai sikerekhez

2014. július 13. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

Traian Băsescu államfő gratulált szombaton Petro Porosenko elnöknek az ukrán hadsereg sikereihez, amelyeket a keleti országrész "terroristáinak megsemmisítését" célzó erőfeszítései során ért el.

Băsescu határozottan elítélte az ukrán csapatok és állampolgárok elleni, Grad rakéta-sorozatvetővel elkövetett támadást - közölte az államelnöki hivatal, a két politikus közötti, az ukrán fél által kezdeményezett telefonbeszélgetést ismertetve.

Porosenko köszönetet mondott Băsescunak a következetes támogatásért, és tájékoztatta a román elnököt az ukrán csapatok terroristaellenes műveleteiről, és közölte, hogy Donyeck és Luhanszk térségébe fegyveresek és nehézfegyverek érkeztek Oroszország felől.

"Románia Ukrajna mellett áll a szeparatizmus elleni küzdelmében, megérti és politikailag támogatja az ukrán népnek és hadseregnek az ország területi épségéért folytatott küzdelmét. Romániát aggasztja az orosz csapatösszevonás Ukrajna keleti határánál, az oroszbarát szakadárok nehézfegyverzettel és harcosokkal való ellátása" - szögezte le az államelnöki hivatal közleménye.

Băsescu arról biztosította Porosenkót, hogy Ukrajna békéjének és biztonságának helyreállítását Románia saját nemzetbiztonsági érdekének tekinti. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS