2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Biró Rozália elvállalja a miniszterelnök-helyettesi tisztséget, ha felkérik

2014. július 16. 14:53, utolsó frissítés: 14:56

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa holnap ülésezik, hogy eldöntse, kit indít az őszi államfőválasztáson. Várhatóan dönt arról is, ki lesz Kelemen Hunor utódja a kormányban, miután az RMDSZ elnöke augusztus elsejétől lemond a kulturális tárca vezetéséről és a miniszterelnök-helyettesi pozíciójáról. Értesüléseink szerint a két tisztséget Biró Rozália veszi át. Az RMDSZ nőszervezetének elnöke az Erdély FM-nek azt mondta, augusztus elsejéig nem lesz több SZÁT-ülés, ezért is valószínű, hogy a tanács holnap megnevezi Kelemen Hunor utódját.

„Elképzelhetőnek tartom, hogy a szövetségi elnök úr a holnapi ülésen fogja javasolni azt a személyt, akit ezeknek a tisztségeknek az ellátására megfelelőnek tart, és a SZÁT fog róla szavazni. Amennyiben a szövetségi elnök úr engem fog javasolni, és amennyiben a SZÁT ezzel egyet fog érteni, akkor természetesen, megköszönve a bizalmat, el fogom vállalni ezt a feladatot” - mondta Biró Rozália, az RMDSZ Bihar megyei szenátora. A politikus azt is megjegyezte, amennyiben ő veszi át a két kormánytisztséget, akkor az RMDSZ érdekeit és prioritásait fogja képviselni és ezekről Kelemen Hunorral egyeztet majd.

Az RMDSZ elnöke azért mond le a kormányban betöltött pozícióiról, mert Románia az Európai Bizottság oldalán lépett be abba a perbe, amelyet a Minority SafePack polgári kezdeményezés elutasítása miatt indítottak az EB ellen az indítvány kezdeményezői, köztük az RMDSZ elnöke is. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS