2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kifogásolta Băsescu Biró Rozália nevesítését a kulturális tárca élére

2014. augusztus 01. 17:37, utolsó frissítés: 17:37

Nem tartja megfelelőnek Biró Rozáliát a kulturális miniszteri tisztségre Traian Băsescu, illetve szerinte Claudiu Manda sem teljesítene jól költségvetési miniszterként. Az államfő azt követően nyilatkozott, hogy eljutott hozzá a két politikus kinevezésére vonatkozó javaslat.

Az államfő arra kérte a miniszterelnököt, hogy keddig vagy szerdáig egyeztessen Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel is, és tegyenek más javaslatot.

Elmondta, nem utasítja el azonnal a két személy kinevezését, noha államelnöki jogkörei erre lehetőséget biztosítanak, mert úgy gondolja, hogy ha ezt megtenné, Ponta "még katasztrofálisabb" javaslattal állhat elő.

"Amennyiben a szállításügyi minisztérium vezetésére jelölték volna Birót, szó nélkül aláírtam volna a kinevezését, hiszen közgazdászként erre megfelelő lett volna, azonban a kulturális tárca vezetésére véleményem szerint nem alkalmas, el sem tudom képzelni, hogy nézne ki egy beszélgetés Biró és Andrei Pleșu vagy Gabriel Liiceanu között. Ha egy szobrász tárgyalna vele egy lovasszobor felállításáról, nehezen értenék meg egymást, hogy a ló két- vagy négylábú" - mondta az államfő, utalva ezzel arra, hogy Biró Rozália nem volt tisztában a "biped" (kétlábú) kifejezés jelentésével.

Băsescu szerint számos kultúrember van az RMDSZ-ben, így nem lesz túl nehéz új javaslattal előrukkolni Biró Rozália helyett. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS