2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Anna a Biró Rozália kapcsán kialakult helyzetről: elegem van

2014. augusztus 04. 11:13, utolsó frissítés: 11:15

Elegem van/M-am săturat címmel tett közzé két nyelven is nyilatkozatot Facebook-oldalán Horváth Anna kolozsvári alpolgármester annak kapcsán, hogy Traian Băsescu nem nevezte még ki Biró Rozáliát a kulturális minisztérium élére.

"Elegem van és az RMDSZ Nőszervezetének tagjaként is tiltakozom az ügyben kialakult és fenntartott képmutató, igazságtalan és megalázó hadjárat ellen.
Én jó jeggyel érettségiztem román nyelvből, két egyetemet végeztem ezen a nyelven. Mindemellett ünnepélyesen bejelentem: egy héttel ezelőttig soha nem hallottam azt a román szót, hogy "biped". És mielőtt bárki felhördülne, kérem nézze végig a Román Tanügy Minisztérium I.-XII. osztályos tankönyveit és mutassa meg bennük, bárhol előfordulni azt a szót, hogy "biped". Nem hiszem, hogy Creanga, Eminescu és mások művei mellett, bármely szószedetben rátalál" - írta Horváth Anna.

"És ebben az ügyben az sem mérvadó, hogy Biró Rozália közgazdász (tehát Basescu és elvtársai szerint "Románia jobbat érdemelne"). Mert, ahogy Hajdú Gábor és Cseke Attila, jogászokként és nem orvosként váltak és maradtak a román pártok által is elismert legjobb egészségügyi miniszterek, tisztességgel és elkötelezettséggel végezve a munkájukat, Biró Rozália is ugyanezzel a 15 éve tanúsított közéleti szerepvállalással nyerte el sokak elismerését!" - írta még az alpolgármester. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS